Activiteiten

Wat wij doen aan activiteiten


 

Jaarvergadering

Logo Dorpsbehoud

Op maandag 14 maart 2016 hield de Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout de jaarlijkse ledenvergadering, in De Wapenststaete (zaal achter het Wapen van Noordwijkerhout). _________________________________________________________ Lezing: “De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur” door Marca Bultink. De Hillegomse schrijfster Marca Bultink is actief op het gebied van cultuurhistorie en landschap van de Duin- en Bollenstreek. Marca zal tijdens haar lezing aan de hand van vele afbeeldingen vertellen hoe het de kuststreek in de loop van twee eeuwen veranderde in de Bollenstreek en wat daar nu nog van te zien is in het karakteristieke landschap en erfgoed. Daarbij zullen ook elementen uit de historie van Noordwijkerhout aan bod komen.

JAARVERGADERING EN LEZING: "DE BOLLENSTREEK, LANDSCHAP EN ERFGOED VAN DE BLOEMBOLLENCULTUUR" DOOR MARCA BULTINK.

Boomplantdag

Logo Boomfeestdag

In verband met dit zevende lustrum heeft Vereniging Dorpsbehoud diverse activiteiten bedacht om dit te vieren. De eerste lustrumactiviteit wordt gecombineerd met de Nationale Boomfeestdag. Deze vindt plaats op woensdagmiddag 16 maart. Omdat Dorpsbehoud op het vernieuwde Landbouwplein iedere vorm van groen mist en het plein daardoor een saaie en versteende sfeer uitstraalt, heeft Dorpsbehoud aangegeven juist daar en op deze dag een boom te willen planten die door de Vereniging wordt aangeboden aan de gemeenschap van Noordwijkerhout. In overleg met de gemeente is een geschikte plek op het plein uitgekozen. De Vereniging hoopt dat de Gemeente deze groene actie zal navolgen en er meerdere bomen geplant kunnen worden. Om 16:00 uur vindt de “ceremonie” plaats in aanwezigheid van wethouder Knapp. Ieder is van harte uitgenodigd dit feestelijke gebeuren bij te wonen.

LUSTRUM ACTIVITEIT OP BOOMFEESTDAG. 16 MAART OM 16.00 UUR OP HET LANDBOUWPLEIN

Feestelijke familie wandeling

Zaterdag 30 april om 10.00 uur is er voor leden (en familie) van Dorpsbehoud een feestelijke wandeling FAMILIE WANDELING onder auspiciën van het IVN. Hoe u aan te melden volgt.

FAMILIE WANDELING LEEUWENHORST

Fietstocht langs Panden van het Jaar

4 Juni organiseert Dorpsbehoud een fietstocht langs een selectie van de Panden van het Jaar in de periode 1999 2015. Verdere informatie volgt.

EEN TOCHT LANGS PANDEN VAN HET JAAR 1999-2015BEZICHTIG

HIER

de genomineerde panden van de verkiezing 2014.


Aandachtspunten, gebruikt bij de pand van het jaar verkiezing:

1. Algemene indruk
is het geheel aantrekkelijk en prettig om te zien
2. Bouwkundige staat
ziet het bouwwerk er degelijk en “gezond” uit
3. Aan- verbouw
is de verbouwing passend : maat, kleur, stijl e.d.
4. Stijlelementen
oorspronkelijke versiering, passend nieuw, verdwenen
5. Enige ouderdom
rekbaar, maar toch vaak wel ouder dan 60 jaar
6. Passende omgeving
oorspronkelijke omgeving: tuin, schuur, hek, bomen, pad
7. Onderhoud
schilder- en herstelwerk, ook van bij nr. 6 genoemd